Fonus

Fonus

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå som finns i både Sverige och Norge. Byrån grundades redan 1945 och har sedan dess hjälpt till att planera och genomföra värdiga avslut för de som lämnat jordelivet. De har lång erfarenhet av allt från borgerliga till kyrkliga begravningar. De kan även hjälpa till med allt som rör familjejuridik.

Dessa tjänster kan Fonus erbjuda

Hos Fonus kan du få hjälp med allt som rör planering av begravning. Det kan vara väldigt svårt att ta tag i svåra frågor när du har mist en närstående. Fonus har därför möjlighet att hjälpa till med alla frågor inklusive gravsten, minnesstund och vita arkivet. När du har mist en närstående brukar du först få komma på ett första möte där du får lära känna din kontaktperson lite bättre. Du får berätta om dina tankar och önskemål i lugn och ro. Fonus hjälper dig att forma ett personlig avsked som känns bra för alla parter.

När du möter Fonus första gången brukar man alltid prata om Vita Arkivet. Här kan den avlidne ha lämnat önskemål om hur begravningen ska utformas och om denne hade några särskilda önskemål. Om du inte vet själv om den avlidne hade lämnat ett vita arkiv kan du få hjälp att ta reda på det. Du behöver bara vända dig till din närmaste begravningsbyrå.

Verktyg för att planera begravningen online

Många tycker det är svårt att sätta ord på sina känslor och framföra hur den avlidne vill ha sin begravning. Därför har Fonus plockat fram ett verktyg där du kan planera din begravning online. Både du och andra anhöriga till den avlidne kan använda detta verktyg. Det är en bra plats att utbyta idéer och komma fram till olika teman. Då kan ni också göra det i lugn och ro när ni själva har tid.

Fonus erbjuder också möjligheten att planera begravningen efter ett tema. De har flera vackra och sammansatta teman som du kan välja bland. Några exempel är hav och skog. Det kan vara ett bra sätt att planera för den som har svårt att komma på egna idéer. Du kan även välja ett begravningspaket utan ceremoni där det bland annat ingår kista och transport.

Borgerlig eller kyrklig begravning

Det spelar ingen roll om du vill ha en borgerlig eller kyrklig begravning, Fonus har lång erfarenhet av båda delarna. Det vanligaste är fortfarande en traditionell kyrklig begravning men man märker också en ökad efterfrågan på en borgerlig begravning. Dessutom kan de även hjälpa dig som har en annan religion. Här följer några exempel på begravningar som Fonus kan anordna:

  • Buddhistisk begravning
  • Frikyrklig begravning
  • Humanistisk begravning
  • Jehovas vittnen-begravning
  • Judisk begravning
  • Katolsk begravning
  • Ortodox kristen begravning

Fonus hjälper dig juridiskt

När någon avlider ska man inte bara anordna en begravning utan också sköta det praktiska. Fonus samarbetar med en av landets största advokatbyråer och kan hjälpa till med alla frågor som kan uppstå. Det är till exempel upp till de anhöriga att ta hand om den avlidnes egendomar och få bostaden värderad. Detta brukar gå under namnet dödsbo. Om den avlidne har skulder är det också de anhörigas ansvar att se till att dessa betalas. Det kan alltså vara en väldigt omtumlande process och det kan vara väldigt skönt att ha en jurist som hjälper till med dessa frågor.

Två andra frågor som det lätt kan uppstå dispyter om är arvskiftet och testamentet. Juristen kan hjälpa till att skriva ett testamente där det framgår hur eventuella tillgångar ska fördelas. Det underlättar för de anhöriga i en svår stund. Fonus hjälper dig komma i kontakt med en jurist i din närhet så du kan ordna allt som behövs.

Kontaktinformation till Fonus

Du kan läsa mer om denna begravningsbyrå på Fonus.se för vidare information om deras begravningstjänster.

Andra städer inom Fonus

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top