Begravningsbyrå i Malmö

begravningsbyrå malmö

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Malmö som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Malmö. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Malmös kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Malmö är Sveriges tredje största tätort samt residensstad i Skånes län. Staden är kommunöverskridande men är huvudsakligen belägen i Malmö kommun. Malmö har ofta kallats ”parkernas stad” på grund av sina stora parkanläggningar (men rent statistiskt har Malmö numera totalt näst minst grönyta i Sverige). Det finns gott om kultur i staden, med bland annat många museer, konsthallar, teaterscener och årliga evenemang som Malmöfestivalen och BUFF filmfestival. Som sportstad är Malmö mest känt för fotbollslaget Malmö FF, där bland andra Zlatan Ibrahimovic gjorde sin A-lagsdebut. Malmö har också flera vackra kyrkor, kapell och kyrkogårdar. Oavsett om du känner till staden väl eller kanske inte alls är bekant med den så kan de begravningsbyråer som är anslutna till Begravo hjälpa dig att planera en fin begravning i Malmö.

Företag som ordnar begravning i Malmö

Malmös kyrkor och kyrkogårdar

Att planera sin egen begravning är kanske inte något som man längtar efter att få göra, men faktum är att det inte är någon dålig idé att skriva ner eventuella tankar och önskemål som man har. Som anhörig till en avliden är det inte alltid lätt att veta vad man ska välja, och det kan kännas tungt att ta tag i de praktiska bitarna när sorgen är så nära, men finns det då något som kan guida en så kan besluten bli lättare att ta. En bra begravningsbyrå kan också hjälpa dig och komma med bra tips och råd för att planera begravningen på bästa sätt.

Här är några av de kyrkor och begravningsplatser som finns i Malmö:

Sankt Pauli kyrka

Sankt Pauli kyrka är sedan 2014 församlingskyrka i Malmö S:t Johannes församling. Den ligger i skärningspunkten av Kungsgatan och Sankt Pauli kyrkogata i Malmö. Kyrkan började byggas 1879 och invigdes 1882. Från början var Sankt Petri kyrka från 1300-talet den centrala kyrkan i Malmö, men allteftersom fler människor flyttade till staden blev Sankt Petri kyrka för liten och man byggde Sankt Pauli kyrka.

Sankt Pauli kyrkogårdar

Sankt Pauli kyrkogårdar är tre till antalet och kallas norra, södra och mellersta. Norra kyrkogården är den äldsta, som uppfördes 1870 då det visat sig att begravningsplatsen vid Gustav Adolfs Torg, numera Gamla kyrkogården, var för liten. Staden ökade snabbt i tillväxt och 1890 invigdes Sankt Pauli mellersta kyrkogård. 1904 tillkom även södra kyrkogården. Sankt Pauli mellersta kyrkogård har en vacker minneslund från 1973 och här finns även ett begravningskapell. 2016 anlades askgravplatser på Sankt Pauli norra kyrkogård. I anslutning till den norra kyrkogården finns också en avskild judisk begravningsplats.

Husie kyrka

Husie kyrka är församlingskyrka i Husie församling. Kyrkan invigdes 1857 och ersatte då en medeltida kyrka vars äldsta delar var från 1100-talet. När den nya kyrkan byggdes bevarades tornet med vapenhus. Kyrkan ligger högt belägen och är omgiven av en kyrkogård.

Husie kyrkogård

Husie kyrkogård ligger intill Husie kyrka. Den östra delen av kyrkogården är den äldsta. Från början var kyrkogården antagligen helt omgiven av en stenmur, men denna finns nu endast delvis kvar i öster och söder. 1932 byggdes ett begravningskapell och 1989 anlades en minneslund. 2010 tillkom även askgravplatser.

Glostorps kyrka

Glostorps kyrka är belägen i Glostorp och är församlingskyrka i Fosie församling. Den nuvarande kyrkan är uppförd 1860-1861 och föregicks av en medeltida kyrka som sannolikt var uppförd under 1100-talet, att döma av den bevarade dopfunten.

Glostorps kyrkogård

Glostorps kyrkogård ligger bredvid Glostorps kyrka. Kyrkogården härstammar liksom kyrkan från 1860-talet, men en helt ny kyrkogårdsdel har också tillkommit. 1995 anlades en minneslund på den nya delen av kyrkogården.

Bunkeflo kyrka

Bunkeflo kyrka är belägen cirka 2 km öster om tätorten Bunkeflostrand, som ligger någon kilometer söder om Malmö. Sedan 2014 är den församlingskyrka i Limhamns församling. Inne på den nuvarande kyrkogården låg tidigare en liten stenkyrka som uppfördes på 1100-talet, men som revs 1896. Den nuvarande kyrkan byggdes 1897-1898 i nygotisk stil.

Bunkeflo kyrkogård

Bunkeflo kyrkogård hittar du bredvid Bunkeflo kyrka. Man har i modern tid utfört renoverings- och anläggningsarbeten på kyrkogården samt restaurerat gamla gravvårdar och kyrkogårdsmuren. År 1991 invigdes en minneslund på platsen.

Östra kyrkogården

Östra kyrkogården är Malmös största begravningsplats. Här finns också en av Sveriges tidigaste minneslundar. Östra kyrkogården har fyra kapell: Sankta Birgitta från 1918 som idag fungerar som ortodox kyrka, Sankta Gertrud och Sankt Knut från 1943 samt det mindre Hoppets kapell från samma år. Inom kyrkogården finns katolska och ortodoxa gravkvarter, och i anslutning till kyrkogården även en muslimsk och en judisk begravningsplats.

Hålla minnesstund efter begravningsceremonin

Det är vanligt att man väljer att hålla en minnesstund efter ceremonin i kyrkan. Det är ett tillfälle då man får möjlighet att umgås och prata med de gäster som deltagit vid begravningsceremonin. Kanske håller man tal eller läser upp minnesgåvor i den avlidnes namn. Ofta bjuds det på någon form av mat eller fika. Men det finns inga rätt eller fel när det gäller en minnesstund, och det är upp till de närmaste att avgöra vad som passar bäst.

Man kan till exempel hålla minnesstunden i ett församlingshem i anslutning till kyrkan om ett sådant finnes, eller gå ut tillsammans på café eller restaurang. Ett annat alternativ är att man håller minnesstunden hemma hos någon i sällskapet. Vill man inte ordna med mat själv kan man anlita en cateringfirma som sköter det hela. Det kan vara en bra idé då även du som är värd för minnesstunden ska ha möjlighet att ta del av den – inte stå i köket.

I Malmö finns det många bra alternativ när det kommer till att planera en minnesstund. Staden har över 1000 restauranger, caféer och barer, och det finns även många passande lokaler att låna eller hyra. Begravningsbyrån kan hjälpa dig med tips och idéer utifrån dina önskemål eller vad som passar med hänsyn till gästernas antal, ålder, tid på dagen och förstås ekonomin. En väl planerad minnesstund blir ett fint minne för framtiden.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top