Begravningsbyrå i Kungsbacka

begravningsbyrå kungsbacka

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Kungsbacka som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo.se samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Kungsbacka. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Kungsbackas kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Kungsbacka kommun är den nordligaste kommunen i Hallands län. Centralorten är Kungsbacka, belägen 28 km från Göteborg. I kommunen kan du bland annat besöka naturreservatet Fjärås bräcka med en moränås skapad av inlandsisen för 12 000 år sedan, eller bege dig till Onsala rymdobservatorium. Kungsbacka har också ett blomstrande kulturliv med allt från litteratur, musik, konst och film till arkitektur. Här finns bland annat många vackra kyrkor, och oavsett om du känner till platsen väl eller inte särskilt bra så kan begravningsbyråerna som är anslutna till oss på Begravo hjälpa dig att hitta de bästa alternativen när du ska planera en begravning i Kungsbacka.


Företag som ordnar begravning i Kungsbacka

  • Levenda
  • Fenix
  • Kungsbacka Begravningsbyrå
  • Gillis Edman
  • Holmgrens Begravningsbyrå
  • Lova Begravning
  • Funera

Kyrkor i Kungsbackas kommun

Det är många beslut som ska tas i samband med planeringen av en begravning, och det är inte alltid dessa beslut är lätta att ta. I en stund av sorg kan det kännas tungt att ta tag i de praktiska bitarna. Ibland har den avlidne skrivit ner önskemål när det gäller begravning och plats för den sista vilan, men det kan också vara så att du måste ta alla beslut om detta själv. Oavsett vilket så kan en bra begravningsbyrå hjälpa och guida dig så att du hittar de bästa alternativen och de tunga besluten känns lite lättare att ta.

Kungsbacka kommun har många kyrkor. Här några av dem:

Fjärås kyrka

Fjärås kyrka ligger i Fjärås kyrkby och är församlingskyrka i Fjärås-Förlanda församling. Kyrkans äldsta delar är från 1100- eller 1200-talet. 1762-1763 revs stora delar av den gamla kyrkan och sedan har kyrkan utökats både åt söder och öster samt fått ett nytt kyrktorn.

Frillesås kyrka

Frillesås kyrka är församlingskyrka i Frillesås församling och är belägen en dryg halvmil öster om tätorten Frillesås som har en egen kyrka, Rya kyrka. Frillesås kyrka uppfördes 1864-1866 och ersatte då en medeltida kyrka. Kyrkan är byggd i nyromansk stil med inslag av italiensk renässansarkitektur.

Förlanda kyrka

Förlanda kyrka ligger i Förlanda socken. Tidigare fanns en romansk kyrka på platsen som var byggd på 1100- eller 1200-talet. Denna revs för att ge plats åt den nya kyrkan som byggdes 1885-1887. Förlanda kyrka är byggd i nyklassisk stil och kännetecknas av höga murar med stora spröjsade fönster i gjutjärnsbågar.

Gällinge kyrka

Gällinge kyrka är belägen vid Bysjön mitt i Gällinge och är församlingskyrka i Gällinge församling. Kyrkans äldsta delar är troligen från 1100-talet. Den var en av tolv kyrkor i Halland som som helgades åt Norges kung Olof den helige och kallades S:t Olafs kyrka.

Hanhals kyrka

Hanhals kyrka är församlingskyrka i Kungsbacka-Hanhals församling. Kyrkan ligger uppe på ett berg och är från tidig medeltid. I samband med att en ny kyrka uppfördes 1892-1894 nere på slätten några kilometer nordost om den gamla så övergavs kyrkan på berget. Den nya kyrkan brann dock ner 1936 och då återuppbyggdes och restaurerades den gamla kyrkan, och återinvigdes 1949. Kyrkogården vid Hanhals kyrka kallas övre kyrkogården. Det finns också en nedre kyrkogård vid ruinen efter den nya kyrkan.

Släps kyrka

Släps kyrka tillhör Släps församling och ligger vid foten av en mindre bergskulle. Kyrkan uppfördes 1852-1853 och ersatte en äldre kyrka som sannolikt hade medeltida ursprung och låg mitt i kyrkbyn, en dryg kilometer söderut. På kyrkogården söder om kyrkan finns ett gravkapell byggt 1954. Väster om kyrkogårdsmuren finns en parkering och ännu längre västerut ligger församlingshemmet.

Kungsbacka kyrka

Kungsbacka kyrka ligger vid torget i Kungsbacka centrum. Kyrkogården ligger längre norrut på andra sidan Kungsbackaån. Kyrkan har haft flera föregångare. Från början låg där en medeltida träkyrka som redan under medeltiden ersattes av en stenkyrka. Denna började sedan förfalla och ersattes av en träkyrka som uppfördes runt 1655. Träkyrkan brann ner i en stor stadsbrand 1846 då nästan hela stadskärnan ödelades. En stenkyrka uppfördes sedan 1852-1853 men visade sig ha allvarliga byggnadstekniska fel och revs i början av 1860-talet. Den nuvarande träkyrkan byggdes 1864-1865 i nygotisk stil och invigdes 1875.

Minnesstund efter begravningsceremoni

Det är inte ovanligt att man håller en minnesstund i samband med en begravning. På minnesstunden kan de anhöriga sitta tillsammans och minnas och prata om den avlidne. För många är detta väldigt viktigt. Ibland använder man sig av av ett församlingshem i anslutning till kyrkan, eller så håller man till hemma hos någon i sällskapet. Ett annat alternativ är att man tillsammans går ut och äter eller fikar tillsammans på restaurang eller café.

Kungsbacka kommun har många bra alternativ när det gäller minnesstund efter begravning. Här finns såväl församlingshem som många trevliga caféer och restauranger, samt bra cateringfirmor för den som vill hålla till i en lokal men slippa ordna med mat eller fika själv. Den begravningsbyrå i Kungsbacka ni anlitar kan hjälpa er med tips och idéer när du ska planera för minnesstunden.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top