Begravningsbyrå i Trollhättan

Begravningsbyråer i Trollhättan

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Trollhättan som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Trollhättan. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Trollhättans kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Trollhättan i västra Götaland alldeles invid Göta älv och är känt bland annat för Fallens dag, när vattnet släpps på för fullt i Trollhättefallen – en mäktig upplevelse. Trollhättan är centralort i Trollhättans kommun, en bit söder om Vänerns sydvästra spets. Området har varit bebott länge, på grund av sitt viktiga läge – redan på vikingatiden drogs båtar förbi Trollhättefallen upp mot, eller från, Vänern. Under 1900-talet utnyttjades vattnet på ett annat sätt, genom vattenkraft, vilket gjorde Trollhättan till en betydande industriort.

Med sin långa historia och vackra läge är Trollhättan en fin stad att begrava en kär anhörig i, alldeles oavsett om du känner staden väl eller bara ytligt. Behöver du hjälp så kan någon av de begravningsbyråer som är anslutna till Begravo hjälpa dig.

Företag som ordnar begravning i Trollhättan

Kyrkor i Trollhättans kommun

Vilken kyrka som begravningsceremonin ska ske i kan vara ett svårt val. Ibland så vet man var den avlidne vill begravas, men ibland så är det mer osäkert. Det finns flera fina kyrkor att välja mellan i Trollhättan, och om du är osäker så kan en bra begravningsbyrå hjälpa dig att hitta rätt. Här följer en lista på några av de kyrkor som finns i Trollhättans kommun.

Trollhättans kyrka

Trollhättans kyrka uppfördes av Nya Trollhätte Kanalbolag, som när den stod färdig 1862 skänkte den till Trollhättans församling. Kyrkan är byggd i nygotisk stil Kyrkan är mycket naturskönt belägen, och den nygotiska stilen passar väldigt bra in i miljön.

Fors kyrka

I Sjuntorp en dryg mil söder om Trollhättan återfinns Fors kyrka. Kyrkan är gammal och den omnämns för första gången 1338, men den har restaurerats och byggts om flera gånger under århundradena. Den fick sitt nuvarande utformning 1952. Fors kyrka har också en del mycket gamla inventarier, som en dopfunt från 1200-talet och en kyrklocka från 1300-talet.

Götalundens kyrka

Planerna för Götalundens kyrka tog sin början 1953, med mål att bygga en gudstjänstlokal i norra Trollhättan. 1958 blev planerna verklighet och Götalundens kyrka kunde invigas. Under 1970-talet blev det uppenbart att kyrkan inte var tillräckligt stor för att täcka det behov som fanns, och den har byggts ut i flera omgångar. Sedan 1989 är Götalundens kyrka församlingskyrka för Götalundens församling.

Väne-Åsaka kyrka

Väne-Åsaka kyrka är en av de äldsta i Trollhättans kommun, med ett ursprung som troligen sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Väne-Åsaka är en förort till Trollhättan, belägen 12 kilometer i sydöstlig riktning, och är kyrkby i Väne-Åsaka socken. Kyrkan byggdes ut 1727 och fick sitt nuvarande utseende under första halvan av 1900-talet.

Skogshöjdens kyrka

Belägen i stadsdelen Skogshöjden så är det här en av Trollhättans nyare kyrkor, invigd 1990. Kyrkan är belägen på älvens västra sida och är sammanbyggd med ett församlingshem.

Lextorpskyrkan

Lextorpskyrkan i södra Trollhättan är byggd i betong och uppfördes 1971. Kyrkan är sammanbyggd med bland annat ett församlingshem, och gudstjänster hålls både på svenska och finska.

Norra Björke kyrka

Lite drygt en och en halv mil öster om centrala Trollhättan hittar vi Norra Björke kyrka, i Åsaka-Björke församling. Kyrkans ursprung går tillbaka till åtminstone tidigt 1400-tal, även om den genomgått åtskilliga förändringar sedan dess. Kyrkan är känd för sin kyrkport, med tre stycken klockor, som sägs vara helt unik i Sverige.

Efter begravningen

Efter att den avlidne jordfästs så är det vanligt att vilja ha en sammankomst, där man minns den döde, umgås och pratar. Detta är väldigt viktigt för många och i Trollhättan finns det många lokaler som lämpar sig för detta. Förutom de olika församlingshemmen kan man också boka lokal och kanske catering på egen hand, exempelvis hos en restaurang eller ett café.

Om man tycker att det känns svårt, på grund av sorg, eller helt enkelt för att man inte riktigt vet vilka lokaler som finns och skulle passa bäst, så kan den begravningsbyrå i Trollhättan ni anlitar hjälpa er med dessa typer av frågor.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top