Begravningsbyrå i Uddevalla

begravningsbyrå Uddevalla

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Uddevalla som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Uddevalla. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Uddevallas kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Uddevalla är en tätort i Bohuslän och centralort i Uddevalla kommun i Västra Götalands län. Staden ligger vid Byfjorden, en vik av Skagerrak. Förutom natursköna upplevelser kan du i Uddevalla kommun bland annat göra ett besök hos Sveriges sjömanshusmuseum, eller besöka Tureborgen som är ruinen av en nationalromantisk byggnad uppe på en bergshöjd och en av kommunens mest välkända sevärdheter. I Uddevalla kommun finns även flera vackra kyrkor. Om du ska planera en begravning kan de begravningsbyråer som är anslutna till oss på Begravo hjälpa dig med val av kyrka och annat som måste beslutas i samband med en begravning.

Företag som ordnar begravning i Uddevalla

Kyrkorna i Uddevalla

I Uddevalla kommun finns många kyrkor. Ibland är valet av kyrka väldigt lätt. Den avlidne kan ha starka band till en viss kyrka eller har kanske skrivit ner önskemål kring sin begravning när det gäller val av kyrka och plats för den sista vilan. Ibland kan det också vara så att du själv måste fatta dessa beslut. I en stund av sorg kan det kännas tungt att ta tag i de praktiska bitarna, men begravningsbyrån kan hjälpa dig att göra dessa beslut lite lättare att ta. Tillsammans hittar ni de bästa alternativen och du får bra tips och råd under vägen.

Här är några av de kyrkor du finner i Uddevalla kommun:

Bokenäs gamla kyrka

Bokenäs gamla kyrka är belägen i Bokenäs och tillhör Bokenäsets församling. Kyrkan är en medeltidskyrka från 1100-talet. I början av 1900-talet bytte församlingen kyrka och den gamla kyrkan började förfalla på grund av bristande underhåll. På 1910-talet restaurerades den, och efter en ytterligare grundlig restaurering på 1970-talet kunde den sedan återinvigas 1977.

Bokenäs nya kyrka

Bokenäs nya kyrka är församlingskyrka i Bokenäsets församling. 1894 fattades beslutet att bygga en ny kyrka i Bokenäs då den gamla kyrkan bedömdes vara för liten. Den nya kyrkan uppfördes 1899-1901.

Grinneröds kyrka

Grinneröds kyrka ligger mellan Ljungskile och Backamo och är församlingskyrka i Ljungskiles församling. Kyrkan har anor från medeltiden och delar av den äldre kyrkan ingår i den nuvarande kyrkan, som byggdes 1858-1859 och invigdes 1862.

Lane-Ryrs kyrka

Lane-Ryrs kyrka ligger i Kyrkebyn och är församlingskyrka i Lane-Ryrs församling. Den första kyrkan på platsen var en träkyrka som uppfördes någon gång under medeltiden. År 1637 ersattes den av ännu en träkyrka som revs 1873 och vars altare och predikstol nu finns på Uddevalla museum. Den nuvarande kyrkan är en stenkyrka i romansk stil och uppfördes 1873-1874.

Ljungs gamla kyrka

Ljungs gamla kyrka är belägen i Ljungskile. Kyrkan byggdes troligen på 1100-talet eller början av 1200-talet. År 1904 övergavs kyrkan och den blev därefter en ruin. Den räddades dock och kunde återställas 1950-1951.

Ljungs kyrka

Ljungs kyrka ligger i Ljungskile och stod klar 1902. Byggnaden är i gotisk stil. Predikstolen (daterad till 1634) och dopfunten (1733) härstammar från Ljungs gamla kyrka.

Uddevalla kyrka

Uddevalla kyrka är församlingskyrka i Uddevalla församling. Kyrkan ligger öster om Kungstorget i Uddevalla. Från början stod en träkyrka på platsen som sedan ersattes av en korskyrka i sten. Efter den stora stadsbranden i Uddevalla 1806 då kyrkan brann byggdes en ny kyrka på murarna av den gamla. Den nya kyrkan är byggd i nyklassicistisk stil och rymmer ca 600 personer.

Minnesstund efter begravningen

Det är vanligt att man väljer att hålla en minnesstund efter begravningsceremonin. Under minnesstunden kan de anhöriga sitta ner tillsammans och prata om och minnas den avlidne. För många är detta väldigt viktigt. Hur man väljer att ordna minnesstunden är olika. En del väljer att hålla den i ett församlingshus i anslutning till kyrkan och andra går ut och äter eller fikar tillsammans på café eller restaurang.

I Uddevalla kommun finns det många bra alternativ för dig som ska planera en minnesstund efter begravningen. Här hittar du såväl församlingshus som trevliga restauranger och caféer, samt bra cateringfirmor som kan ordna med mat eller fika. En bra begravningsbyrå kan hjälpa dig att hitta de bästa alternativen utifrån dina önskemål när det är dags att planera en minnesstund i Uddevalla kommun.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top