Begravningsbyrå i Lidköping

begravningsbyrå lidköping

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Lidköping som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och givetvis Lidköping. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Lidköpings kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Lidköping ligger vackert beläget vid Vänern i Västra Götalands län, och är centralorten i Lidköpings kommun. Staden fick sina första kända stadsprivilegier 1446 och blev då den första staden vid Vänern. Lidköping är en bandystad, men kommunen har också mycket annat att erbjuda. Du kan till exempel ta dig en tur till Läckö slott på Kållandsö som är ett minne från Sveriges stormaktstid, eller besöka något av Lidköpings kommuns naturreservat. Här finns även många vackra kyrkor. Om du ska planera en begravning i Lidköping kan du kontakta någon av de begravningsbyråer som är anslutna till Begravo för att få hjälp av hitta de bästa alternativen.

Företag som ordnar begravning i Lidköping

Kyrkorna i Lidköpings kommun

Valet av kyrka när det gäller begravning av en kär vän är ibland enkelt och ibland väldigt svårt. Den avlidne kan ha haft egna önskemål om kyrka och plats för den sista vilan, men ibland kan du behöva ta dessa beslut utan vägledning. Att tänka på och ta hand om de praktiska detaljerna i en stund av djup sorg kan vara tungt, men en bra begravningsbyrå kan guida dig rätt och göra besluten lite enklare att ta.

I Lidköpings kommun finns bland annat följande kyrkor:

Gösslunda kyrka

Gösslunda kyrka är belägen mitt på halvön Kålland, fem kilometer norr om Lidköping. Kyrkan är gjord i sandsten och daterad till omkring år 1100. Omkring 1760 föreslogs det att kyrkan skulle raseras helt, men detta skedde inte. Även år 1907 kom ett förslag om att kyrkan skulle rivas, men även detta avslogs. Istället utfördes en stor restaurering av kyrkan 1913. Gösslunda kyrka har två runstenar, en inne i kyrkan och en utanför.

Häggesleds kyrka

Häggesleds kyrka ligger i Häggesleds socken och är församlingskyrka i Järpås församling. En äldre kyrkobyggnad låg på samma plats men revs 1867 för att ge plats åt den nya kyrkan som stod färdig 1868. Den nya kyrkan uppfördes delvis av material från den gamla byggnaden. På kyrkogården har man påträffat flera runstenar.

Kållands-Åsaka kyrka

Kållands-Åsaka kyrka är belägen i Kållands-Åsaka socken. Kyrkans äldsta delar är koret och långhusets östra del som uppfördes på 1200-talet. Efter en brand 1755 hade man planer på att riva kyrkan, men under 1780-talet reparerades den istället. På kyrkogården nordost om kyrkan finns en fristående klockstapel av rött timmer.

Lindärva kyrka

Lindärva kyrka tillhör Sävare församling. Byggnaden är bevarad i sin romanska karaktär. När den är byggd vet man inte, men bland annat den dåvarande placeringen av huvudingången tyder på att den byggdes innan 1100-talet.

Mellby kyrka

Mellby kyrka är belägen i Mellby kyrkby. Den föregicks av en medeltida kyrka som låg på gamla kyrkogården 200 meter åt nordost. Kyrkan revs 1879 och en del av materialet användes vid uppförandet av den nya kyrkan som byggdes 1879-1880.

Rackeby kyrka

Rackeby kyrka ligger på halvön Kålland. Den ursprungliga kyrkan byggdes under 1100-talet och har sedan dess genomgått flera stora renoveringar. På kyrkogården finns en runsten samt flera fragment av så kallade liljestenar, som är benämningen på medeltida stenhällar med i regel stiliserade växter som motiv.

Saleby kyrka

Saleby kyrka är församlingskyrka i Sävare församling och ligger i Saleby. Kyrkan är byggd 1894 och föregicks av en romansk stenkyrka som stod på samma plats och vars stenar nu ingår i dagens kyrka. Saleby har Sveriges äldsta kända kyrkklocka, daterad till år 1228.

Minnesstund efter begravningsceremonin

Att hålla en minnesstund efter ceremonin i kyrkan är vanligt. Det är en stund då de anhöriga får chans att minnas och prata om den avlidne, kanske in samband med att man fikar eller äter något. Detta kan till exempel göras i ett församlingshus i anslutning till kyrkan. En del väljer att ordna med mat eller fika själv och andra tar hjälp av en cateringfirma för att slippa ta hand om det praktiska. Det kan vara något att tänka på då det är viktigt att ni får möjlighet att verkligen delta i minnesstunden istället för att stå i köket.

Ett annat alternativ är att man är hemma hos någon i sällskapet eller att alla går ut tillsammans till ett café eller en restaurang. Valet av plats för minnesstund är inte alltid lätt, speciellt om man inte känner till området så väl. Den begravningsbyrå ni anlitar i Lidköping kan komma med bra tips och idéer även för det som gäller minnesstunden. Lidköpings kommun har mycket att erbjuda och det finns garanterat något som passar era önskemål.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top