Begravningsbyrå i Varberg

begravningsbyrå varberg

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Varberg som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Varberg Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Varbergs kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Varberg, beläget mellan Göteborg och Halmstad, har anor som går tillbaka till åtminstone 1200-talet, även om dess nuvarande namn inte är känt förrän början av 1400-talet (då stavat ”Vardberg”). År 1666 brann staden ner helt och flyttades därefter till sitt nuvarande läge. Varberg är känd som en stor turistort i Sverige, och har varit en välkänd spa- och kurort i över 200 år. Belägen vid Kattegatt är Varberg en vacker stad och vare sig du känner staden väl eller knappt över huvud taget så kan du ordna en fin jordfästning där, med hjälp av en bra begravningsbyrå.

Företag som ordnar begravning i Varberg

Kyrkor i Varbergs kommun

Det finns flera kyrkor i Varbergs kommun, stora och små, äldre och nyare. Oavsett vilka krav och förväntningar som finns på en begravning så har man stor chans att hitta det man vill ha där. Men det är inte alltid lätt att finna precis vad man vill ha, eller ens veta vad det är man letar efter, när man ska anordna en begravning åt en nära anhörig. Då kan en begravningsbyrå vara till stor hjälp, speciellt med det praktiska. I Begravos kontaktnät hittar du flera begravningsbyråer som kan hjälpa dig och se till att begravningen blir så fin som du vill ha den

Bland de många kyrkorna som finns i Varbergs kommun återfinns bland annat följande:

Varbergs kyrka

Den största och äldsta kyrkan i Varbergs församling uppfördes 1769 – 1772 efter att föregångaren, Caroli Kyrka, förstörts i en stor brand 1767. Kyrkan är belägen vid torget mitt i Varberg och är byggd i gustaviansk stil. Under årens lopp har den byggts till och om flera gånger, tills den fått det utseende den har idag. Bara några kvarter bort ligger församlingshemmet, med möjlighet till minnesstund efter begravningen.

Den gudomliga barmhärtighetens katolska kyrka

Den gudomliga barmhärtighetens katolska kyrka uppfördes 1974, och var ursprungligen evangelisk-luthersk. Men 2011 såldes den till S:ta Maria katolska församling, och har sedan dess varit katolsk. Kyrkan är byggd i tegel, och är belägen i Brunnsberg. Kyrkan ligger ungefär en kilometer från centrum, men har samtidigt nära till vacker natur.

Gödestads kyrka

Gödestads kyrka uppfördes i slutet av 1800-talet, inte långt från den plats där ortens medeltidskyrka, uppförd på 1200-talet, låg. Kyrkan är byggd i granit i nygotisk stil, belägen en mil öster om centrala Varberg. Gödestads kyrka tillhör Veddige-Kungsäters församling.

Karl Gustavs kyrka

Denna kyrka uppfördes 1827 i nyklassicistisk stil, i ett mycket naturskönt område. Kyrkan är omgiven av skog, alldeles i närheten av sjön Mässen. Kyrkans namn kommer sig av att den socken där den ligger i samband med kyrkbygget bytte namn till Karl Gustavs socken. Idag tillhör Karl Gustavs kyrka Veddige-Kungsäters församling.

Hunnestads kyrka

Hunnestads kyrka invigdes 1848. Den byggdes på grunderna av en tidigare nedbrunnen medeltida kyrka från sent 1500-tal. Hunnestads socken är belägen cirka en mil öster om Varberg, och tillhör Himledalens församling.

Veddige kyrka

Veddige kyrka är en kyrka i nygotisk stil, uppförd 1867-1868. Tidigare låg på platsen en medeltida stenkyrka, varifrån en av Veddige kyrkas medeltida klockor kommer från. Veddige kyrka har restaurerats i flera omgångar under åren, men bibehållit sin nygotiska karaktär. Kyrkan hör till Veddige-Kungsäters församling, och är belägen cirka två mil norr om Varberg.

Minnesstunden efter begravningen

En begravning tar inte slut i och med jordfästningen. Även om man på så vis har tagit ett sista farväl av den avlidne, så vill många därefter hålla en minnesstund. Där kan man minnas den avlidne och umgås med andra som också kände henne eller honom. Minnesstunden kan ofta hållas i kyrkans församlingshem, eller så kan man boka en lokal om man så vill.

I Varberg finns det flera bra ställen att hålla sin minnesstund på, caféer och restauranger likväl som församlingshem, eller andra lokaler om så skulle behövas. Behöver du hjälp med att hitta lokaler för minnesstunden så kan en bra begravningsbyrå hjälpa dig med det.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top