Begravningsbyrå i Falkenberg

Begravningsbyrå i Falkenberg

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Falkenberg som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Falkenberg. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Falkenbergs kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Falkenberg ligger i Hallands län och är centralort i Falkenbergs kommun. Kommunen är den till ytan största i länet och ligger vackert belägen vid Kattegatt. Här finns gott om möjligheter till bad, men Falkenberg bjuder också på mycket annat, som museer, caféer och vackra kyrkor. Om du ska planera en begravning i Falkenberg gör du rätt i att kontakta någon av de begravningsbyråer som är anslutna till oss på Begravo. De kan hjälpa dig att hitta rätt alternativ när det är dags att välja kyrka och fatta alla andra beslut som måste tas i samband med en begravning.

Företag som ordnar begravning i Falkenberg

Kyrkor i Falkenbergs kommun

Det finns många kyrkor i Falkenbergs kommun och det är inte alltid lätt att veta hur man ska tänka när det är dags att planera en begravning för en närstående. Ibland har den avlidne skrivit ner egna önskemål för sin begravning och sista vila, men det kan också vara så att du måste ta alla beslut själv. I en svår stund av sorg kan detta kännas tungt, men en bra begravningsbyrå hjälper dig och guidar dig till de bästa lösningarna utifrån önskemål och situation.

I Falkenbergs kommun hittar du bland annat dessa kyrkor:

Stafsinge kyrka

Stafsinge kyrka ligger ca 2 km norr om Falkenberg. Kyrkan uppfördes 1862-1865 och ersatte en medeltida stenkyrka som troligen uppfördes på 1100-talet. Kyrkogården och kyrkplatsen är vackert inhägnad av en mur.

Svartrå kyrka

Svartrå kyrka ligger i Svartrå socken och härstammar troligen från 1100-talet. Kyrkan har under åren både breddats och förlängts samt genomgått flera renoveringar. Den har överlevt flera planerade rivningar, men ett envist kyrkoråd har lyckats rädda den gamla helgedomen åt eftervärlden.

Ullareds kyrka

Ullareds kyrka är belägen i Ullared. Den uppfördes 1829 och ersatte då en medeltida kyrka från 1200-talet som revs 1828. I samband med en renovering 2002-2003 gjordes arkeologiska undersökningar av resterna efter medeltidskyrkan.

Vinbergs kyrka

Vinbergs kyrka ligger utanför Falkenberg. Kyrkan invigdes 1899 och ersatte en tidigare kyrka på platsen som var uppförd på medeltiden. Den nuvarande kyrkan är uppförd som en korskyrka i nygotisk stil.

Årstads kyrka

Årstads kyrka är församlingskyrka i Susedalens församling. Kyrkans oputsade fasad består av grovhuggen granit. Den byggdes 1888-1890 och är i nygotisk stil.

Älvsereds kyrka

Älvsereds kyrka ligger i Älvsered. Det är vit träkyrka som byggdes 1838 och då ersatte en äldre träkyrka som revs samtidigt som den nya byggdes. Man valde dock en annan plats för den nya kyrkan, och platsen för den gamla kyrkan och dess ödekyrkogård är nu utmärkt med en minnessten och används bland annat för friluftsgudstjänster. Den nya kyrkan ligger uppe på en liten kulle belägen i byn Toppered.

Abilds kyrka

Abilds kyrka ligger utanför Falkenberg. Kyrkans äldsta delar är från 1100- eller 1200-talet. På 1600-talet utvidgades kyrkan åt öster och blev dubbelt så stor. Abilds kyrka ska tidigare ha kallats Sankt Johannes kyrka efter Johannes döparen.

Askome kyrka

Askome kyrka är en församlingskyrka i Vessige församling. Kyrkan byggdes 1780 och invigdes första advent samma år. Den ersatte då en äldre träkyrka från 1500-talet, vilken i sin tur ersatte en medeltida träkyrka som skadades i en brand.

Ljungby kyrka

Ljungby kyrka är församlingskyrka i Vinberg-Ljungby församling. Kyrkan invigdes 1875 och ersatte då en äldre kyrka som kan ha varit från åren 1100-1200. Den nya kyrkan byggdes i nyklassicistisk stil.

Köinge kyrka

Köinge kyrka är belägen i Köinge ca två mil nordost om Falkenberg. På kyrkogården nordost om den nuvarande kyrkan låg en liten medeltidskyrka. Denna revs dock 1896 när den nya kyrkan togs i bruk.

Källsjö kyrka

Källsjö kyrka ligger i Källsjö. Den uppfördes 1831-1841 och invigdes ett år senare. Den ersatte då en äldre kyrka som revs när den nya kyrkan började byggas. I den nya kyrkan finns bland annat en dopfunt och en altartavla som man tror hörde till den äldre kyrkan.

Gunnarps kyrka

Gunnarps kyrka är belägen i Gunnarp och byggdes 1755-1766. Den är en av Hallands få träkyrkor. Tidigare fanns en en annan träkyrka på platsen, som byggdes på 1740-talet. Den blev dock eldhärjad då blixten slog ned i den och ersattes sedan av den nya kyrkan. En första kyrka fanns sannolikt i Gunnarp redan på 1200-talet.

Falkenbergs kyrka

Falkenbergs kyrka ligger i Falkenberg och byggd i nygotisk stil. Den invigdes 14 oktober 1892 och ersatte det året den äldre Sankt Laurentii kyrka som församlingskyrka.

Fagereds kyrka

Fagereds kyrka ligger mitt i Fagereds samhälle. Väster om kyrkan flyter Fageredsån förbi. Kyrkan uppfördes 1833 och ersatte en äldre kyrkobyggnad på samma plats, troligtvis från medeltiden.

Minnesstund efter begravning

Falkenbergs kommun har många alternativ när det är dags att välja plats för minnesstunden efter begravningsceremonin. En minnesstund är en tid då de anhöriga kan sitta ner och minnas den avlidne, prata om gamla minnen, kanske hålla tal eller läsa upp vilka fonder det har skänkts pengar till i den avlidnes namn. Hur man väljer att göra detta är upp till varje sällskap. Ett alternativ är att använda sig av en församlingsbyggnad i anslutning till kyrkan. Man kan också välja att gå ut och fika eller äta tillsammans på café eller restaurang. Begravningsbyrån kan komma med bra tips och idéer om hur och var ni kan planera en minnesstund i Falkenberg.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top