Begravningsbyrå i Stenungsund

Begravningsbyråer i Stenungsund

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Stenungsund som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Stenungsund Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Stenungsunds kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Stenungsund kommun med centralorten Stenungsund ligger i Västra Götalands län. Här finns flertalet mindre tätorter och många vackra kyrkor och kyrkogårdar att välja mellan för den som ska ta sitt sista farväl av en närstående. Med ett naturskönt läge vid Skagerrak innanför öarna Tjörn och Orust bjuder Stenungsund kommun bland annat på många vackra naturreservat. Här finns även rik kulturhistoria med många fornlämningar och spår från svunna tider. Genom utgrävningar har det visat sig att det fanns bosättningar i Stenungsund för minst 5000 år sedan. Oavsett om du känner platsen väl eller bara flyktigt kan en bra begravningsbyrå hjälpa dig med såväl de små som stora besluten när det gäller det du behöver ta hand om inför en begravning i Stenungsund.

Företag som ordnar begravning i Stenungsund

Kyrkor och gravplatser i Stenungsund

Att välja kyrka för begravning är ibland ett solklart val och ibland ett lite svårare sådant. I en stund av sorg kan det kännas tungt att tänka på de olika besluten som ska fattas. Stenungsund kommun har ett antal kyrkor, och de begravningsbyråer som är anslutna till oss på Begravo hjälper dig förstås att hitta det bästa alternativet, beroende på vilka önskemål som finns. Ibland kanske det inte finns några specifika önskemål mer än att det ska kännas rätt, och då är det begravningsbyråns jobb att hjälpa dig hitta det där rätta. De finns där för dig i en svår stund, och guidar dig i rätt riktning för att göra besluten så enkla som möjligt att fatta.

I Stenungsund kommun hittar du bland annat följande kyrkor:

  • Jörlanda kyrka

Jörlanda kyrka ligger vackert belägen norr om Jörlandaån. På platsen stod tidigare än äldre kyrka som raserades av en kraftig brand. Den nuvarande kyrkan uppfördes 1924-1926 och har delvis identiska mursträckningar med den gamla kyrkan.

  • Norums kyrka

Norums kyrka ligger i utkanten av Stenungsund och är den ursprungliga församlingskyrkan av Norums församlings sammanlagt tre kyrkor. Kyrkan har legat på samma plats sedan 1100-talet, men den enda synliga del som finns kvar av den ursprungliga 1100-talskyrkan nu är större delen av den västra muren.

  • Spekeröds kyrka

Spekeröds kyrka ligger uppe på en liten bergssluttning. Kyrkan har ett medeltida ursprung och beräknas vara byggd omkring åren 1180-1219. Kyrkogården är byggd i flera plan med trappor emellan.

  • Ucklums kyrka

Ucklums kyrka ligger i tätorten Ucklum. Den byggdes mellan 1859 och 1862 och ersatte då den gamla sockenkyrkan. Att bygget tog lite tid berodde bland annat på en brand som orsakats av ett blixtnedslag i tornet. Strax norr om kyrkan ligger församlingshemmet.

  • Ödsmåls kyrka

Ödsmåls kyrka ligger i Ödsmål och är församlingskyrka i Ödsmåls församling. Kyrkan uppfördes 1865-1966 och ersatte då en äldre medeltida kyrka som revs när den nya kyrkan stod klar. Intill kyrkan finns ett församlingshem.

Minnesstund efter begravning

Många väljer att ha en minnesstund efter begravningsceremonin. Hur en sådan ser ut är väldigt olika. Ibland samlas man i församlingens lokal för att fika tillsammans, ibland är man hemma hos någon i sällskapet eller så går man kanske ut och äter på en restaurang eller ett café. Minnesstunden är en tid då de anhöriga får chansen att minnas den avlidne, kanske genom att någon eller några håller tal, eller bara genom att umgås och prata minnen. Ni ska helt enkelt göra det som känns rätt för er.

I Stenungsund kommun finns många mysiga restauranger och caféer där ni kan ha en trevlig stund efter begravningen. Här finns också många församlingshem, som till exempel Jörlanda församlingshem och Norums församlingshem. När det gäller mat och fika i församlingshem och andra lokaler kan ni antingen ordna med sådant själva eller ta hjälp av catering. Huvudsaken är att ni gör det som passar er, som ni vill ha, och kanske det som ni tror att den avlidne hade velat ha. Det är viktigt att minnesstunden blir just en stund att minnas och finnas i, och inte för mycket jobb för er som ska delta.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top