Begravningsbyrå i Borås

Begravningsbyrå Borås

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Borås som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Borås. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Borås kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Borås är centralorten i Borås kommun som ligger i Västra Götalands län. Det är kanske textilindustrin som Borås är mest förknippad med, men här finns även vackra naturreservat, ett flertal fornlämningar och Sveriges enda bevarade medeltida stavkyrka. Kommunen har även många fler vackra kyrkor, och oavsett om du är välbekant med platsen eller knappt känner till den alls så kan en bra begravningsbyrå hjälpa dig att hitta de rätta alternativen för just dig när det är dags att anordna en begravning i Borås.


Företag som ordnar begravning i Borås

  • Lénbergs Begravningsbyrå
  • Fonus
  • Funera
  • Fenix
  • Lavendla
  • Brämhults Begravningsbyrå
  • Borås Begravningsbyrå
  • Liljengrens

Kyrkor i Borås där begravningen kan äga rum

Det är inte alltid man pratar med varandra om hur man vill att ens begravning ska se ut. Ibland har den avlidne skrivit ner eventuella önskemål, men många gånger har man som anhörig inget alls att gå på när det gäller val av kyrka och plats för den sista vilan. Dessa beslut kan vara svåra att fatta i en stund av sorg. Även om man kanske varit beredd på att dagen skulle komma så är det inte alltid lätt att tänka på det praktiska. De begravningsbyråer som är anslutna till oss på Begravo hjälper dig att hitta de bästa alternativen och guidar dig i de svåra besluten som ska tas.

I Borås kommun finns många vackra kyrkor. Här är några av dem:

Seglora kyrka

Seglora kyrka ligger i Seglora och invigdes 1903. Den är den fjärde kyrkan i Seglora, där den första byggdes redan på 1200-talet. Föregångaren till den nuvarande kyrkan byggdes på 1700-talet men den visade sig vara för liten, och redan på 1860-talet diskuterades en ny kyrka. Tanken var att den gamla kyrkan skulle rivas, men istället såldes den till friluftsmuseet Skansen i Stockholm.

Äspereds kyrka

Äspereds kyrka är församlingskyrka i Toarps församling. Kyrkan uppfördes 1861-1862. På platsen fanns tidigare en stenkyrka som sannolikt var uppförd på 1500-talet, och innan dess fanns troligtvis en stavkyrka.

Borgstena kyrka

Borgstena kyrka ligger öster om orten Borgstena. Kyrkan är en stenkyrka av medeltida ursprung och de äldsta delarna härstammar troligen från 1100-talet.

Bredareds kyrka

Bredareds kyrka ligger i Bredared. Den uppfördes 1832 och invigdes 1839. På platsen fanns tidigare en stenkyrka som sannolikt var från medeltiden. Bredareds kyrka har ett vacker rundvälvt innertak av trä.

Brämhults kyrka

Brämhults kyrka ligger i Brämhult och är en senmedeltida kyrka från slutet av 1400-talet. Kyrkan ligger på en gammal hednisk kultplats och där fanns tidigare en stavkyrka från 1200-talet. Den nuvarande kyrkan höll på att förfalla, men under mitten av 1600-talet började församlingsborna att rusta upp den och reparationerna pågick sedan under lång tid. År 1951 upptäckte man vid en reparation av golvet stora mängder gravar och mynt från slutet av 1200-talet och början av 1300-talet.

Caroli kyrka

Caroli kyrka ligger i centrala Borås och är huvudkyrka för Borås Caroli församling. Kyrkan är stadens äldsta bevarade byggnad och stod färdig 1669.

Gustav Adolfs kyrka

Gustav Adolfs kyrka ligger i Borås. Den byggdes 1903-1906 då det ansågs att Caroli kyrka hade blivit för liten för stadens växande befolkning. Kyrkan är byggd i nygotisk stil.

Hedareds stavkyrka

Hedareds stavkyrka är belägen i Hedared och är Sveriges enda bevarade stavkyrka. Den byggdes i början av 1500-talet och är den enda stavkyrka utanför Norge som ursprungligen är byggd på platsen där den står. Mycket tyder på att det kan ha funnits minst en tidigare kyrka på området.

Kinnarumma kyrka

Kinnarumma kyrka är församlingskyrka i Kinnarumma församling. Tidigare fanns en träkyrka på platsen som troligen var uppförd på 1600-talet. 1908 monterades kyrkan ner och flyttades till Ramnaparken i Borås. En tegelkyrka byggdes på platsen men visade sig vara undermålig och revs 1942. Den nuvarande kyrkan uppfördes 1940.

Hålla minnesstund efter begravningsceremonin

Det är vanligt att man väljer att hålla en minnesstund efter själva begravningsceremonin. Minnesstunden ger de anhöriga chans att minnas den som har gått bort. Att sitta ner och fika eller äta tillsammans samtidigt som man pratar om gamla minnen, håller tal eller läser upp minnesgåvor är för många en tröst i den svåra sorgen efter att ha tagit farväl av en kär vän. Många väljer att hålla minnesstunden i ett församlingshem, men det går förstås lika bra att vara hemma hos någon i sällskapet eller att gå ut tillsammans på ett café eller en restaurang.

Borås kommun har många fina alternativ när det gäller att välja plats för minnesstunden. En begravningsbyrå i Borås kan komma med tips och idéer och hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för just er.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top