Begravningsbyrå i Lerum

begravningsbyrå lerum

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Lerum som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och givetvis Lerum. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Lerums kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund.

Lerum är centralorten i Lerums kommun som ligger i Västra Götalands län. Kommunen har en stark idrottsprofil, men här finns också ett rikt kulturliv, flera naturreservat, fornlämningar och mycket annat. I Lerums kommun finns ett antal kyrkor, och om du ska planera en begravning gör du rätt i att kontakta någon av de begravningsbyråer som är anslutna till oss på Begravo. En bra begravningsbyrå kan hjälpa och guida dig i besluten som ska tas, samt vara en bra hjälp i allt runtomkring begravningen.

Företag som ordnar begravning i Lerum

Lerums kommuns kyrkor

Att planera en begravning är väl något som ingen av oss helst vill göra, och även om man kanske har varit beredd på att dagen ska komma så kan det vara tungt att börja ta tag i de praktiska bitarna. Den avlidne kan ha skrivit ner önskemål kring val av kyrka, begravningsplats, hur ceremonin ska gå till och annat, men det kan också vara så att du måste besluta om allt detta själv utan vägledning. Oavsett förutsättningar kan begravningsbyrån komma med tips och råd och hjälpa dig att göra besluten lite lättare att ta.

Här är några kyrkorna i Lerums kommun:

  • Aspenkyrkan

Aspenkyrkan ligger vid sjön Aspen i sydvästra delen av samhället Lerum. Kyrkan uppfördes 1971-1972. Byggnaden har tre våningar och ligger i sluttande terräng.

  • Lerums kyrka

Lerums kyrka är belägen i Lerum och är församlingskyrka i Lerums församling. Den ligger på en höjd i Säveåns dalgång. En tidigare kyrka av trä har sannolikt stått på platsen sedan tidig medeltid, men sedan valde socknen att bygga sig en kyrka av sten och dagens kyrka invigdes 1687.

  • Skallsjö kyrka

Skallsjö kyrka ligger i sydöstra delen av samhället Floda.  Kyrkan uppfördes 1861-1863. En tidigare kyrka byggdes på 1200-talet två kilometer sydväst om den nuvarande kyrkan, men denna övergavs när den nya kyrkan stod färdig och är idag en ruin som kallas Skallsjö kyrkoruin.

  • Aspenäs kyrka

Aspenäs kyrka ligger vid sjön Aspen i Aspenäs. Byggnaden inköptes 1965 och var då en konsumbutik som sedan byggdes om till kyrka och invigdes 1966.

  • Stora Lundby kyrka

Stora Lundby kyrka är belägen i utkanten av Gråbo. På platsen fanns tidigare en stenkyrka från medeltiden. Den nuvarande kyrkan uppfördes 1728.

  • Östads kyrka

Östads kyrka ligger strax utanför orten Sjövik, 22 kilometer norr om Lerum. På platsen ska det enligt en sägen ha funnits en träkyrka av okänd ålder som brann ner på 1100-talet. Vid slutet av 1100-talet eller början av 1200-talet uppfördes en stenkyrka som eldhärjades både 1690 och 1945. Vid återuppbyggnaden 1690 kunde murverk från kyrkan delvis återanvändas, och den nuvarande kyrkan som återuppbyggdes 1946 efter den senare branden är byggd på 1600-talskyrkans yttermurar.

Minnesstund i Lerums kommun

Att ha en minnesstund efter begravningsceremonin är ett vanligt inslag. För många är det viktigt att få sitta ner efter ceremonin i kyrkan och samtala om och minnas den avlidne. Man kanske också håller tal eller läser upp minnesgåvor där anhöriga har donerat till olika fonder i den avlidnes namn, eller så sitter man bara tillsammans och fikar eller äter.

I Lerums kommun finns många bra alternativ när det gäller att planare en minnesstund. Här finns såväl församlingshem som trevliga caféer och restauranger. Det är inte alltid lätt att tag i planering i en stund av djup sorg efter en kär vän, men en bra begravningsbyrå kan hjälpa dig med råd och tips för att hitta det bästa alternativet för just er.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top