Begravningsbyrå i Vänersborg

Begravningsbyrå Vänersborg

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Vänersborg som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Vänersborg. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Vänersborgs kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Vänersborg i västra Götaland är vackert belägen vid Vänerns södra strand, inte långt från Göta Älv. Staden är regionhuvudstad i västra Götaland. Belägen vid landets största sjö och med kanalförbindelse med hamnstaden Göteborg så var sjöfarten länge det som dominerade staden, men den har mer än så att erbjuda. Här hittar du mycket vacker natur och många fina kyrkor, så att du kan anordna en vacker och värdig begravning av en kär anhörig.

Företag som ordnar begravning i Vänersborg

Kyrkor i Vänersborgs kommun

Det kan ibland vara väldigt lätt att välja vilken kyrka som begravningsceremonin ska äga rum i. Den avlidne kan ha starka band till en viss socken, och då är det nästan självklart att det är där som begravningen ska äga rum. Men i många fall så måste man själv välja var begravningen ska äga rum. I Vänersborg finns det flera fina kyrkor att välja mellan, både äldre sådana och mer moderna. Om du har svårt att hitta den kyrka som är rätt för dig kan någon av de begravningsbyråer som är anslutna till Begravo hjälpa dig med råd och tips.

Här är några av de kyrkor som du kan välja mellan i Vänersborgs kommun:

Vänersborgs kyrka

Vänersborgs kyrka är en klassisk treskeppig kyrka som uppfördes 1783-84, med ett kyrktorn som tillkom lite drygt ett decennium senare. Kyrkan ligger vid Stora torgets östra sida, mittemot det gamla länsresidenset.

Blåsutkyrkan

Blåsutkyrkan är en av de nyare kyrkorna i Vänersborg, och den stod färdig 1974, i stadsdelen Blåsut. Kyrkan är belägen ungefär en kilometer söder om Katrinedals kyrkogård, som invigdes 1919. Vid Katrinedals kyrkogård finns även ett muslimskt gravfält.

Vänersnäs kyrka

Vänersnäs kyrka, i Vänersnäs församling nordost om Vänersborg, är en medeltidskyrka, som det är oklart när den uppfördes. Kyrkan har byggts om och till flera gånger under århundradena, och efter att en biskopsvisitation 1690 förklarat att kyrkan var i bristfälligt skick så inleddes ett ombyggnadsarbete under 1700-talets första hälft. 1941 brann kyrkan, men mycket av inventarierna kunde räddas, och den återinvigdes redan 1942.

Vargöns kyrka

Fem kilometer sydost om Vänersborg återfinner vi Vargön och Vargöns kyrka. Vargön är nog mest känt för att att Lewi Pethrus, psalmförfattare och predikant, härstammar därifrån. Vargöns kyrka uppfördes i slutet av 1970-talet. Kyrkans dopfunt och altartavla är dock äldre, och återfanns tidigare i Vargöns kapell.

Frändefors kyrka

Frändefors kyrka är belägen i Frändefors, norr om Vänersborg, och byggdes i slutet av 1700-talet. Det har tidigare funnits två andra kyrkor belägna på ungefär samma plats; en träkyrka följd av en tegelkyrka, men inte mycket är känt om dessa. Kyrkan har en dopfunt i täljsten som härrör från 1200-talet.

Väne-Ryrs kyrka

Femton kilometer väster om Vänersborg återfinner vi Väne-Ryr med dess kyrka. Under medeltiden fanns där en träkyrka, som 1732 ersattes av nuvarande kyrka i sten. Kyrkan ligger mitt i Väne-Ryr.

Minnesceremoni efter begravningen

Många väljer att hålla en minnesstund efter begravningen, en sammankomst där anhöriga och vänner till den avlidne kan prata och minnas tillsammans. En sådan minnesstund kan hållas i ett församlingshus, eller hemma hos någon, eller kanske i lokaler som man bokat på förhand – en restaurang eller ett café till exempel. Det går inte att säga att något alternativ är det bästa, utan det kan skilja sig mycket åt från person till person. Men oavsett vad du önskar för din minnesstund, eller om du är osäker på vad som är rätt för dig, så finns det med stor säkerhet någonting som passar dig i Vänersborgs kommun.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top