Begravningsbyrå i Ullared

begravningsbyrå ullared

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Letar ni efter en begravningsbyrå i Ullared som kan ordna den begravning ni önskar. Vi på Begravo samarbetar med flera av de största begravningsbyråerna i både Sverige och självklart Ullared. Du kan via oss jämföra offerter på begravningstjänster från auktoriserade begravningsbyråer i Ullareds kommun där samtliga är anslutna till Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF).

Ullared är en tätort i Falkenbergs kommun som ligger i Hallands län. Orten är mest känd för lågprisvaruhuset Gekås Ullared, i folkmun kallat Ullared. Faktum är att många tror att Ullared endast är själva varuhuset, och det är kanske inte så konstigt då Gekås är Sveriges största besöksmål. De många besökarna gör på så sätt också Falkenbergs kommun till Sveriges mest besökta, framför både Stockholm och Göteborg. Men orten och kommunen har också mycket mer att erbjuda än bara låga priser på tvättmedel och fryspåsar.

Här finns bland annat många vackra kyrkor, varav en i själva Ullared. Om du ska planera en begravning här gör du rätt i att kontakta någon av de begravningsbyråer som är anslutna till Begravo, för att få hjälp att hitta de alternativ som passar bäst när det gäller allt från val av kyrka till hur minnesstunden ska se ut.

Företag som ordnar begravning i Ullared

Kyrkor i och runt Ullareds kommun

Att skriva ner tankar och önskemål inför sin egen begravning är kanske inte något som låter speciellt lockande. Det är sällan något man vill tänka på. Men faktum är att det kan vara en god idé, om inte annat för att bespara sina anhöriga svåra beslut. Det kan kännas tungt att ta tag i de praktiska bitarna när det är dags att planera begravning för en kär vän, och finns det då något nedskrivet kring till exempel val av kyrka och plats för den sista vilan så kan det underlätta väldigt mycket och göra besluten lättare att ta. En bra begravningsbyrå kan också vara till hjälp, kanske speciellt om du själv inte är så bekant med platsen, men likväl om du känner den väl.

I och runtom Ullared finns ett antal kyrkor. Här är några av dem:

Ullareds kyrka

Ullareds kyrka är belägen i Ullared. Kyrkan uppfördes 1829 och i samband med detta rev man en äldre medeltidskyrka från 1200-talet som låg på samma plats. När man 2002-2003 gjorde inre renoveringar av kyrkan gjordes även arkeologiska undersökningar av resterna av medeltidskyrkan. Ullareds kyrka har bland annat en medeltida dopfunt från 1200-talet och en altartavla som är från slutet av 1600-talet eller början av 1700-talet.

Fagereds kyrka

Fagereds kyrka ligger ca 8 km från Ullared, mitt i Fagereds samhälle. Väster om kyrkan flyter Fageredsån förbi. Kyrkan uppfördes 1833 och ersatte då en äldre kyrka på samma plats som sannolikt hade medeltida ursprung. I kyrkan finns bland annat en träskulptur från 1300-talet föreställande jungfru Maria med Jesusbarnet på armen.

Gunnarps kyrka

Gunnarps kyrka finner du i Gunnarp ca 2 mil från Ullared. Kyrkan är församlingskyrka i Gunnarps församling och byggdes 1755-1756. Den är en av Hallands få träkyrkor. En första kyrka fanns sannolikt i Gunnarp redan på 1200-talet, då dopfunten i kyrkan är daterad till den tiden. Den nuvarande kyrkan ersatte en annan träkyrka som byggdes på 1740-talet men som brann 1753 då blixten slog ned i den.

Gällareds kyrka

Gällareds kyrka är belägen i norra utkanten av Gällared, ca 8 min från Ullared. Kyrkan tillhör Gällareds församling och invigdes 1831. Troligtvis ingår rester av en kyrka från äldre medeltiden i den nuvarande kyrkan. I kyrkan finns bland annat en dopfunt från 1200-talet bevarad.

Källsjö kyrka

Källsjö kyrka ligger i Källsjö ungefär en mil från Ullared och är församlingskyrka i Källsjö församling. På platsen låg tidigare en kyrka som sannolikt hade medeltida ursprung, men denna revs i samband med att den nya kyrkan började byggas 1838-1841. Den nya kyrkan invigdes 1842 och i den finns bland annat en dopfunt från 1200-talet och en altartavla från 1600-talet som tros ha tillhört den gamla kyrkan.

Okome kyrka

Okome kyrka är belägen ca en mil från Ullared i Okome. Den är församlingskyrka i Okome församling. En medeltidskyrka låg på platsen från 1100-talet, men denna revs 1890 då församlingen växte och man började bygga en ny kyrka. Den nya kyrkan invigdes 1891 och är uppförd delvis i gotisk stil och delvis i romansk stil.

Minnesstund efter begravningsceremonin

Efter ceremonin i kyrkan brukar man ofta ha en minnesstund. Det kan kännas viktigt för många att inte bara gå hem efter själva begravningsceremonin, som ofta kan vara tung och sorgesam, utan att få sitta ner tillsammans med de andra anhöriga och minnas och prata om den avlidne. Det är ofta då de lustiga och fina historierna kommer fram och man kan kanske till och med skratta tillsammans och lämna begravningen med ett något lättare hjärta.

Hur själva minnesstunden ska se ut är inget som det finns några regler kring, utan det beror helt enkelt på vad som passar sällskapet. Det är vanligt att man väljer att använda sig av ett församlingshem om ett sådant finns i anslutning till kyrkan, där man fikar eller äter tillsammans, kanske håller tal eller läser upp minnesgåvor till olika fonder. Förtäringen kan man antingen ordna med själv eller till exempel använda sig av en cateringfirma, vilket kanske ofta kan vara att föredra då det inte är roligt att själv stå i köket under denna fina och viktiga stund. Ett annat alternativ är att gå ut tillsammans på café eller restaurang.

I och runt Ullared finns bra möjligheter att skapa en fin minnesstund oavsett hur du vill att den ska se ut. Begravningsbyrån kan hjälpa dig med tips, råd och idéer för såväl begravningsceremonin som minnesstunden efteråt.

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top