Muslimernas begravningsbyrå

Muslimernas begravningsbyrå

Få hjälp med att jämföra offerter från olika begravningsbyråer

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

När en närstående gått bort och sorgen är stor finns Muslimernas begravningsbyrå där för att hjälpa dig med allt det praktiska kring begravningen. Här kan du dessutom känna dig trygg med att allt sköts enligt islams lagar och traditioner. För dig som är muslim är det viktigt att få hjälp av en begravningsbyrå som förstår din tro.

Begravning enligt islam

I Sverige tillhör större delen av befolkningen den kristna tron, men det finns också en betydande del av befolkningen som tillhör Islam och som är troende muslimer. Trots det kan det vara svårt att få hjälp med begravningen i enlighet med den egna tron. Då finns Muslimernas begravningsbyrå där som stöd. Byrån är dessutom rikstäckande, något som gör att du kan få hjälp med att ordna en begravning enligt islam var i landet du än befinner dig.

När en närstående gått bort kan det ibland kännas övermäktigt att hantera något annat än sorgen, men trots det finns det en hel del praktiskt att ta hand om. Genom att anlita en bra begravningsbyrå kan du få precis den ceremoni du önskar utan att behöva ordna allt själv. Begravningsbyrån kan även hjälpa dig med allt det juridiska som rör en begravning, till exempel bouppteckningen.
I vissa fall finns det inte ekonomiska medel för att betala begravningen själv, något som ger upphov till stress och ångest hos många. Muslimernas begravningsbyrå hjälper dig då med att ansöka om begravningsstöd från kommunen.

När det är dags för ceremonin bistår begravningsbyrån med att tvätta den avlidne enligt sed. Därefter följer bönen och sedan begravs den avlidna i enlighet med islams lagar.
Byrån kan även erbjuda psykologiskt stöd och sorghantering för anhöriga.

För dig som är muslim eller har en anhörig som är det är Muslimernas begravningsbyrå ett bra val av begravningsbyrå. Här möts du av respekt samtidigt som din tro får vara en central del av begravningsakten, något som är viktigt för många. När man befinner sig i sorg är ofta den egna tron en viktig tröst vilket gör att det kan kännas extra tryggt att anlita en begravningsbyrå som förstår och följer samma tro som dig.

Tjänster som muslimernas begravningsbyrå erbjuder

  • Dokumenthantering: Sköter kontakt med myndigheter samt ansvarar för de dokument som krävs när någon har avlidit
  • Kista och gravsten
  • Ordnar med blommor till graven
  • Ordnar ceremoni och omhändertagande av den avlidne med tvättning och bön i enligt islams traditioner och lagar
  • Erbjuder psykologiskt stöd till anhöriga
  • Bistår med ansökan om begravningsstöd

Kontaktuppgifter till Muslimernas begravningsbyrå

Adress: Åkerbärsvägen 14
Postadress: 611 38 Nyköping
Öppettider: Uppgift saknas
Telefon kundtjänst: 072-281 98 19
E-post: [email protected]
Hemsida: www.muslimernasbegravningsbyra.se

Jämför begravningsbyråernas offerter innan du bestämmer dig

Vi på Begravo.se hjälper dig att komma i kontakt med rätt begravningsbyrå. Du behöver bara fylla i ett formulär och det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Kom igång

Top